1 adet yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
1,5 çay bardağı antepfıstığı
 
1 paket kabartma tozu
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
Kızartma yağı
 
Şurup için:
 
2,5 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
Yarım limon
 
 
Şurup kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Yoğurt, yumurta ve yağ karıştırılır. İçine ince çekilmiş fıstık, tuz, kabartma tozu ve kek hamuru kıvamına gelene kadar un eklenerek karıştırılır. Hamur 15 dakika kadar dinlendirilir. Sonra sıcak yağa kaşıkla dökülür. Sıcak lokmalar soğuk şerbete atılır. Yarım saat sonra hazırdır.
  
 |