| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bahar Baklası | 
 
  | 
büyükanne 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.03.2015 
Mesajlar: 35 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106171 
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2015 
1,634 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım kg körpe taze bakla
 
6 adet taze soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı şeker
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı su
 
Yarım demet dereotu
 
 
Baklalar ayıklanır, bir kaç parçaya kesilir. Soğanlar ve sarımsaklar ince kıyılır. Şeker ve tuz eklenir, biraz gevşeyene kadar elle ovulur. Düdüklü tencereye aktarılır. Su ve zeytinyağı ilave edilir. Kapak kapatılır, hızlı ateşte kaynadıktan sonra ateş azaltılır. 6 dakika pişirilir. Servis sırasında üzerine kıyılmış dereotu serpilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bahar Baklası Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |