| 
 
 Un 400 gram
 Yoğurt 100 gram
 Sıvı yağ 250 mililitre
 Tereyağı 60 gram
 Tuz 3 gram
 Maya 2 gram
 Sirke 5 mililitre
 Şeker 150 gram
 Su 150 mililitre
 Ceviz içi 350 gram
 Kuru üzüm 200 adet
 Yumurta sarısı 1 adet
 
 Hamur için un dışındaki tüm malzemeler uygun bir kapta iyice karışana kadar karıştırılır.
 Karışımın üzerine un azar azar ilave edilerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
 Hamur otuz dakika dinlendirildikten sonra dört bezeye ayrılır. Bezeler oklava ile ince bir şekilde açılır.
 Sıvı yağ ve tereyağı uygun bir tepsinin tepsinin her tarafına güzelce sürülür.
 İnce ince açılmış yufkalar fırça ile yağlanır.
 Dövülmüş ceviz içi, şeker ve kuru üzüm birbirine karıştırılır.
 Yağlanmış yufkaların üstüne uygun miktarda ceviz içi, şeker ve kuru üzüm karışımından serpiştirilir.
 Yufkalar çok sıkı olmamak kaydıyla rulo şeklinde sarılır ve yaklaşık on santimetre aralıklarla kesilir.
 Yeterli miktarda şeker, yumurta ve sıvı yağ ile bir karışım hazırlanarak kesilen parçaların üzerine bolca sürülür.
 180 santigrat derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilerek soğuduktan sonra servise hazırlanır.
 
 Not: Bafra nokulu, 06.11.2017 tarihi itibariyle Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından tescil ettirilmiş coğrafi işaretli bir üründür.
 
 
  
 
 |