|
Bademli ve Parça Çikolatalı Çay Bisküvisi |
|
altın kazan
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.12.2019
Mesajlar: 20 Şehir: Kırşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc147166
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2019
639 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 1/3 su bardağı buğday unu (135g)
1 çay kaşığı Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
1 ¼ çay bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (80g)
2 yemek kaşığı soğuk tereyağı (35g) (küp kesilmiş)
1 yumurta
2-3 yemek kaşığı file badem
1 çay bardağı Pakmaya Sütlü Kurabiye Çikolatası
Unu, Pakmaya Hamur Kabartma Tozunu ve pudra şekerini eleyerek karıştırma kabına aktarın.
Üzerine buzdolabından yeni çıkardığınız soğuk ve küp küp kesilmiş tereyağını ekleyin. Parmak uçlarınızla ovalayarak un kıvamına gelene kadar karıştırın.
Üzerine yumurtayı ekleyin. Hamuru çok kısa sürede yoğurun. File bademleri ve Pakmaya Sütlü Kurabiye Çikolataları ekleyin. Biraz daha yoğurun.
Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir tanesini alıp un serpilmiş tezgahın üzerinde silindir şeklinde yuvarlayın. Kalan diğer parçayı da aynı şekilde hazırlayın.
Silindir şekline getirdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, 20-22 dakika pişirin.
Yarı pişmiş kurabiye hamurunu fırından alın ve tırtıklı bir ekmek bıçağı yardımıyla ince dilimler halinde kesip tekrar yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Fırının derecesini 150 dereceye ayarlayın. Fırının ısısı 150 olunca tepsiyi fırına verin. 8-10 dakika daha pişirdikten sonra fırından alın.
Bisküvileri fırından alıp ızgara telin üzerinde 1 saat kadar katılaşması için bekletin. Katılaştıktan sonra servis yapın.
|
|