Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bademli Üzümlü İrmik Helvası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Aside Tarifleri
Cevizli Helva Tarifleri
Fıstıklı Helva Tarifleri
Höşmerim Tarifleri
İrmik Helvası Tarifleri
Kâğıt Helva Tarifleri
Peynir Helvası Tarifleri
Süt Helvası Tarifleri
Pişmaniye Tarifleri
Tahin Helva Tarifleri
Un Helvası Tarifleri
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bademli Üzümlü İrmik Helvası

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163949
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2022
238 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg irmik
125 gr tereyağı
1 kase kuru üzüm
1 kase tuzsuz badem
Şerbeti için :
500 lt süt
Yarım kg şeker (çok tatlı sevmeyenler biraz azaltabilir)

Bademleri bıçakla büyük büyük doğrayın.
Sütü, şekeri, üzümleri bir tencereye koyup kaynatın bir kenarda bekletin.
Başka geniş bir tencerede tereyağını eritin ve içine bademleri koyun biraz kavurun.
Sonrasında irmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak, sütlü kahve rengini alana kadar 40-45 dk kavurun.
İstediğiniz renge gelince irmiğin içine sıcak şerbeti yavaş yavaş dökün ve şerbeti çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Soğuyunca helvanızı servis yapabilirsiniz.







Bademli Üzümlü İrmik Helvası Tarifleri Aside Tarifleri



(1 adet Bademli Üzümlü İrmik Helvası 655 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort