Bir buçuk su bardağı un
 
1 çay bardağı pudraşekeri
 
125 gram margarin
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 kahve fincanı öğütülmüş badem
 
1 adet yumurta
 
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
 
1 çorba kaşığı irmik
 
Yarım çay bardağı süt
 
Üzerine koymak için kabukları soyulmuş bütün badem
 
Şerbeti için:
 
4 su bardağı tozşeker
 
4 su bardağı su
 
Yarım limon
 
 
Unu tezgaha eleyip, ortasmı açın. Sırasıyla margarin, pudraşekeri, kabartma tozu, yumurta, öğütülmüş badem, irmik, süt ve limon kabuklarını koyup yoğurun. Hamur toparlandıktan sonra, ceviz büyüklüğünde parçalara bölün ve yuvarlak şekil vererek derin bir tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerine, ayıklanmış bütün bademleri bastırarak yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Bu arada, şerbet malzemesini kaynatıp, sıcak olarak tatlıların üzerine gezdirin. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
  
 |