| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bademli Sarma Tatlı | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100581 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2014 
1,704 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 yumurta
 
1 bardaktan iki parmak eksik şeker
 
1 bardaktan bir parmak eksik un
 
Yarım bardak irmik
 
Şurubu için:
 
2.5 bardak şeker
 
3 bardak su
 
Yarım limon suyu
 
Vanilya
 
İçi için:
 
150 gr frambuaz marmelatı
 
1 bardak kavrulmuş file badem
 
Süslemek için:
 
Yarım bardak badem
 
50 gr krem şanti
 
Frambuaz
 
2 taze incir
 
 
Hamur için 5 yumurta ve 1 bardaktan iki parmak eksik toz şekeri kabarana dek karıştırın. 1 bardaktan bir parmak eksik un ve yarım bardak irmik karışımım kevgirden geçirerek ekleyin ve iyice karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Hamuru 1 santim kalınlığında olacak şekilde tepsiye dökün. 220 dereceli fırında 10 dakika pişirin. Bu arada şurubu hazırlayın. 3 bardak suyu ve 2.5 bardak şekeri kaynatın. Koyulaşmasına yakın yarım limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Pişirdiğiniz hamurun üzerine şurubu dökün. Üzerine frambuaz marmelatı ve kavrulmuş file bademi yayıp rulo şeklinde sarın. Soğuduktan sonra üzerine frambuaz marmelatı sürün. Badem, krem şanti, frambuaz ve incir dilimleri ile süsleyin. Dilimleyip, servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bademli Sarma Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |