|
|
BADEMLİ ŞAHZEDE HELVASI |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc57688
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2010
2,363 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
İçinin harcı :
250 gr. kabuklu badem
100 gr. toz şeker
50 gr. su
Helvası:
250 gr. irmik
175 gr. yağ
Şurubu:
300 gr. şeker
750 gr. sütle
Ayıklanmış bademi, su ve şekeri küçük bir kaba koyunuz. Alüminyum kaplar hariç. Ağır ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırınız. Sapsarı bir tabaka meydana gelip, tencerede hiç şeker kalmayınca bademleri bir tepsiye boşaltınız. 250 gr. irmiği 175 gr. yağ ile ağır ateşte bir kevgirle kenarlarına bulaştırmadan devamlı karıştırarak irmiği altın sarısı gibi kızartınız. Sonra şeker ve sütü 1 dakika kaynatarak şurubunu kaynar olarak üzerine dökünüz. Bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp gayet ağır ateşte 15 dakika pişiriniz. Ateşten alarak 15 dakika demlendiriniz ve servis yaparken yukarıda hazırlanmış fıstığı karıştırıp servis yapınız.
|
|
BADEMLİ ŞAHZEDE HELVASI Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri
|
|