| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bademli Ramazan Pilavı | 
 
  | 
sadenur 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 25.06.2015 
Mesajlar: 11 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108643 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2015 
1,729 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
400 gram kuşbaşı et
 
1 adet kabuk tarçın
 
4 adet karanfil
 
5 adet tane karabiber
 
1 çorba kaşığı salça
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
Pilavı için:
 
2 su bardağı pirinç
 
1 tatlı kaşığı kakule
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet defneyaprağı
 
3 su bardağı sıcak su
 
150 gram çiğ badem
 
 
Öncelikle etleri tencerede pişmeye bırakın. İçine tarçın, karanfil, salça ve tereyağını koyup kavurun. Üzerine 2 su bardağı sıcak su koyup pişmeye bırakın. Bu arada bademli pilavı için tencereye bademleri ve tereyağını koyup 5 dakika kavurun. Pirinçleri de içine ilave edip suyunu verin. 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Servis yaparken üzerine pişen etleri de ortasına koyup ikram edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bademli Ramazan Pilavı Tarifleri Balıklı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |