| 
 
 
 | 
Bademli Mürdüm Eriği Tatlısı | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121085 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2016 
1,359 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
1 kg mürdüm eriği
 
½ yemek kaşığı tereyağı
 
¼ su bardağı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı toz tarçın
 
2 yemek kaşığı file badem
 
350 gr yoğurtlu dondurma
 
 
Yıkanmış eriklerin ortadan 2ye kesip çekirdeklerini çıkarın. 26 cm lik bir tart kalıbına erikleri içten dışa doğru dizin. Tereyağını kısık ateşte eritip çok hafif rengini koyulaştırın. Bir fırça ile eriklerin üzerine tereyağını sürün. Toz şeker ile tarçını karıştırın. Eriklerin üzerine karışımı serpiştirin. File bademleri de serpiştirip önceden 180 derece ısıtılmış fırına tart kalıbını koyun. 45-60 dakika arasında erikler yumuşayana pişirin. Fırını kapattıktan sora eriklerin fırının içinde ılımasını bekleyin. Erikler hafif suyunu salmaya başlayınca dondurma eşliğinde servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |