|
Bademli Milföy |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180655
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2024
25 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet milföy hamuru
6 çorba kaşığı file badem
1 adet yumurta
İç dolgu için:
30 gr un
100 gr İçim Tereyağı
50 gr pudra şekeri
1 adet yumurta
30 ml İçim Süt
Hazırlanışı Geniş bir tavada file bademleri hafifçe kavurun ve kenara alın. İçim Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta çırparak krema kıvamına getirin. İçine yumurtayı kırın. Yavaş yavaş karıştırırken İçim Sütü ilave edin. Karışım kıvam alınca ateşten alın. 2 adet milföyü yağlı kağıt serili fırın tepsinize koyun. File bademleri ortalarına kaşıkla yayın.
Yumurtayı bir kapta çırpıp milföyün kenarlarına sürün. Üzerlerine hazırladığınız krema karışımını koyun ve diğer milföy dilimleriyle üstlerini kapayın. Milföylerinizi 220 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 18 dakika pişirin.
|
|