http://www.ebruomurcali.com.tr
 
 
1 su bardağı toz şeker
 
4 adet yumurta
 
1 çay bardağı un - silme
 
1 çay bardağı mısır nişastası - silme
 
3 adet limon suyu
 
Yarım çay kaşığı zerdeçal
 
Tabanı için:
 
1 su bardağı tereyağı
 
Yarım su bardağı badem ezmesi
 
5 çorba kaşığı pudra şekeri
 
2 su bardağı un
 
Üzeri için:
 
Pudra şekeri
 
 
Tabanı hazırlamak için; tüm malzemeyi homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
 
Yağlanmış kelepçeli kalıba iyice bastırarak taban harcını döşeyin.
 
170 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
 
Limonlu harcı hazırlamak için; yumurta ve toz şekeri krema kıvamını alıncaya kadar mikserle çırpın.
 
Limon suyu, un, zerdeçal ve nişastayı ekleyerek karıştırın.
 
Harcı bademli tabanın üzerine dökün.
 
170 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
 
Oda ısısında 1 saat dinlendirin, daha sonra buzdolabında 2 saat soğutun.
 
Üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 |