Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kaygana Tarifleri > Bademli Lezzet Taneleri (1 adet - 36,555 defa bakıldı)

Bademli Lezzet Taneleri


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bademli Lezzet Taneleri

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc52843
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2010
2,156 defa indirildi / yazdırıldı




Zehra Aydoğdu

300 gram un
1 paket yaş maya
60 gram toz şeker
100 ml ılık süt
1 yumurta
75 gram oda sıcaklığında margarin
1 tutam tuz
Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Bir miktar yağ
İçi için:
300 gram file badem
300 gram toz şeker
250 gram süt krema
50 gram vişne
Üzeri için:
3 yumurta
1 paket vanilya
1 kg tuzsuz süzme yoğurt veya kaymak
250 gram labne peynir
300 gram toz şeker

Un bir kaba alınıp ortasına çukur açılır. Çukura maya ufalanır, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 3 çorba kaşığı süt eklenir. Hafifçe karıştırılıp üzeri kapatılır. Ve 15 dk. sıcak bir ortamda bekletilir. Ardından kalan şeker, yumurta, margarin, tuz ve limon kabuğu eklenir. Karışım mixer yardımıyla karıştırılır. Karıştırma işlemi esnasında süt azar azar ilave edilir. Sonra hamur tekrar 30 dk. sinlendirilir.
İç malzeme için badem, şeker ve süt kreması bir tencerede kısık ateşte 10 dk. pişirilir. Vişneler küçük küçük doğranıp malzemeye eklenir. Karışım soğuması için bir kenarda bekletilir. Yumurta, süzme yoğurt, labne peyniri, şeker ve tuz karıştırılır. 30 dk. dinlendirilen hamur düz bir zeminde açılıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Labneli karışım hamurun üzerine yayılır ve bademli karışma da eklenir. Önceden ısıtılmış 175 derece ısılı fırında 45 dk. pişirilir.






Bademli Lezzet Taneleri Tarifleri Kaygana Tarifleri



(1 adet Bademli Lezzet Taneleri 36,555 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort