1 adet kuzu gömleği
 
3 su bardağı pirinç
 
400 gram kuzu ciğeri+kavurmak için sıvıyağ
 
125 gram margarin
 
1 adet etsuyu tableti
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
400 gram iç badem
 
1 çorba kaşığı çamfıstığı
 
1 çorba kaşığı kuş üzümü
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
1 çorba kaşığı tuz
 
1 adet yumurta
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet kırmızı soğan
 
Bir demet maydanoz
 
Bir demet dereotu
 
1 diş sarmısak
 
1 kg yoğurt
 
Bir buçuk litre su
 
 
Garnitür için: 5 adet kiraz domates
 
Bir demet roka
 
Bir demet taze soğan
 
3 adet havuç
 
1 adet salatalık
 
 
Pirinci ayıklayıp, ılık tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Kuzu gömleğini soğuk suda pilav pişinceye kadar bekletin. Bademleri sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun. Fındık büyüklüğünde doğranmış kuzu ciğerini kızgın sıvıyağda kavurun. Bir tencereye ince doğranmış soğan, zeytinyağı, margarin ve çamfıstığını alıp, pembeleşinceye dek kavurun. Dört buçuk su bardağı sıcak su, etsuyu tableti ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip, kaynatın. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave edin. Pilav suyunu çekince karabiber, yenibahar, kuş üzümü, kavrulmuş ciğer, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edip, demlenmeye bırakın. Kabuğu soyulmuş bademleri margarinde hafifçe pembeleşene dek kavurun. Derince bir kalıba kuzu gömleğini açıp, yerleştirin. Taban kısmına bademleri şekil vererek dizin. Üzerine iç pilavı yerleştirip, gömleği kapatın. Kapatılan kısmı alta gelecek şekilde,yağlanmış fırın tepsine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, orta ısılı fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Hazırlanmış olan yemeği sarmısaklı yoğurt ve sebze garnitürle birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 |