3 Su Bardağı Buğday Unu (300g)
1 Paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağı soğuk süt (100ml)
1 Su Bardağı Toz Badem (80g)
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ (100ml)
3 adet yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
Çay Kaşığı Şekerli Vanilin
Kuru Kayısı (200g) (İnce Doğranmış)
1 Çay Bardağı File Badem
Üzeri için :
2-3 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri
Fırınınızı önceden 180OC ayarlayıp, ısıtın.
Buğday unu, toz badem ve hamur kabartma tozunu eleyerek bir karıştırma kabına aktarıp, harmanlayın.
Yumurta ve tozşekeri bir çırpma kabına alıp, mikser yardımı ile köpürüp kabarana dek 7-8 dakika çırparak karıştırın.
Yumurta ve şeker karışımına, önce süt ve sıvıyağı ekleyip, ardından kuru karışımı ilave edin ve bir spatula yardımıyla söndürmeden karıştırın.
En son şekerli vanillini de ekleyip kısaca karıştırıp, hazırladığınız kek hamurunu, önceden yağlanıp hazırlanmış muffin kalıplarına, 2/3 ünü doldurcak şekilde paylaştırın.
Üzerine dilimlenmiş kayısı kurusu ve file bademi serpiştirip, hafifçe bastırın.
Önceden 180OC ısıtılmış fırında 60 dakika, takip ederek, kabarana ve üzeri kızarana dek pişirin.
Kekten önce meyveler kararmaya başlarsa, alt rafa alabilir veya üzerini bir aliminyum folyo ile kapatıp pişirmeye devam edebilirsiniz.
Fırından alınca, 5 dakika bekleyip, kalıptan çıkarın ve fırın ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
Üzerine pudra şekeri serpiştirip, soğuk servis edin.
|