| 
 
 150 gram tereyağı
 3 yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı süt
 1 paket kabartma tozu
 2,5 su bardağı un
 1 çay kaşığı tarçın
 2 çorba kaşığı kakao
 50 gram çiğ badem
 4 çorba kaşığı kayısı reçeli
 
 Eritilmiş yağı, yumurtayı ve şekeri çırpın. İçine süt, kabartma tozu, un, tarçın ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu şekilde hazırladığınız kek harcının çoğunu yağlanmış kek kalıbına boşaltın; kalanına kakaoyu ekleyin karışımın üzerine dökün. 175 derecedeki fırında 45 dakika pişmeye bırakın. Fırından aldığınız kekin üzerine kayısı reçelini sulandırıp sürün. Bademlerle süsleyin.
 
 
 |