| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bademli Kayısı Tatlısı | 
 
  | 
talimat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.10.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129409 
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2017 
1,273 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
50 gr. toz şeker
 
1/2 adet limon
 
75 gr. taze badem (soyulmuş)
 
30 gr. pudra şekeri
 
15 gr. tuzsuz tereyağı
 
500 gr. kayısı
 
Taze nane
 
 
Şeker ve sıktığınız limonun suyunu 200 ml. su ile kaynatarak, şerbet hazırlayın.
 
Bademleri robottan geçirin. Tereyağı ve pudra şekerini ekleyin. Koyu kıvamlı bir hamur elde edin.
 
Kayısıları bıçakla yarın ve bölmeden çekirdeklerini çıkartın. Hazırladığınız içle doldurup ısıya dayanıklı fırın kabına dizin. Şerbeti ekleyip 180°Cde 25-30 dakika pişirin ve nane yapraklarıyla soğuk servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bademli Kayısı Tatlısı Tarifleri Meyve Tatlıları
 | 
 
 
 
 |