Kısa URL: https://ml.md/lc95745
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2014
2,879 defa indirildi / yazdırıldı
Türkçe altyazılıdır.
merhabalar efendim, Mütevazı Lezzetler mutfağına hoşgeldiniz
bu bölümümüzde "Bademli Kayısı Hoşafının" yapımını öğreneceğiz
ama isterseniz önce malzeme listesine bir göz atalım
1 kase kuru kayısı (yaklaşık 300 gram)
1,5 su bardağı toz şeker
ve kuru kayısı adedi kadar badem
artık gerekli malzemeleri biliyoruz
hoşafımızın yapımına geçebiliriz
biz hoşaf içi kayısıları güzelce yıkadık
6 su bardağı suya akşamdan ıslattık
şimdi kayısılarıızı bu sudan alıyoruz
son kayısıları da aldık
kayısıları yıkayıp ıslattığımız için suyumuz temiz
suyu dökmüyoruz üzerine şekeri ilave ediyoruz
çünkü kayısıların vitamini ıslatma suyuna geçtiği için boşa gidermiyoruz
şimdi bunu ateşe yerleştiriyoruz
kaynatmak üzere ateşe bıraktık, bu arada kayısılarla ilgilenelim
bu arada biz de kayısıları bademle doldurabiliriz
kayısılarımız güzel bir şekilde şişmiş ve yumuşamış
bıçakla kesiyoruz
ve her birinin içine, iç kabuğunu çıkarttığımız badem yerleştiriyoruz
ve hafifçe bastırarak kapatıyoruz
şimdi artık hoşafımızı pişirebiliriz
kayısılarımızı tek tek dikkatli bir şekilde kaynamakta olan suya atacağız
tabi su soğudu, tekrar kaynayınca ateşi kısacağız ve 15 dakika pişireceğiz
kaynama başladı, şimdi ateşi kısıyoruz
15 dakika daha pişiriyoruz
15 dakika sonra
evet süre doldu, şimdi ateşi kapatıyoruz
ve tenceresinde ılıması için bekletiyoruz
hoşafımız dinlendi ve hazır, şimdi buzdolabına yerleştireceğiz
kaselere taksim edelim
sanki taze kayısı gibi gayet hoş şekil aldı
içinde bademler var
börekle, pilavla çok güzel gider
afiyet olsun
evet "Bademli Kayısı Hoşafı"
Mütevazı Lezzetler mutfağından değişik bir tarif daha
en kısa sürede denemenizi ve bizleri hatırlamanızı rica ediyorum
hoşçakalın efendim...