|
Bademli Kara Kabak Sütlacı |
|
funda serdengeçti
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.08.2013
Mesajlar: 29 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc91672
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2013
2,376 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet siyah kabak
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
50 gram badem
Kabaklar ayıklandıktan sonra yıkanır ve ince ince doğranarak bir tencere içerisinde haşlanır. Yumuşayan kabak tahta kaşık ile iyice ezilir. Süt margarin ve şekerle beraber koyu bir kıvama gelene kadar karıştırarak pişirilir. Kabak sütlacı kâselere dökülür üzeri badem ile süslenir. Ilık yada soğuk olarak yenilir.
|
|