| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bademli Fıstıklı Pilav | 
 
  | 
gurbet yolcu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133773 
Gönderme Tarihi: 01.May.2018 
1,005 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı badem
 
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
 
3 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tavuk bulyon
 
Sıvıyağ
 
Tuz
 
 
Bademlerimizi öncelikle kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyalım.Bu arada pirinçlerimizi suda yıkayıp yarım saat su bekletelim. Yeteri kadar sıvıyağ ve tereyağ ile birlikte çam fıstıklarıyla birlikte bademleri kavuralım. Pirinçleri de bu yağa ilave edip 5 dakika kavurun. Kavurduğunuz pirince dilerseniz kuş üzümüde ilave edebilirsiniz. 3 bardak sıcak suyunu ekleyip bir paket tavuk bulyon ilave edin. Önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. Pilav piştikten sonra bir süre, lapa olmaması için demlenmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bademli Fıstıklı Pilav Tarifleri Balıklı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |