| 
 
 
 | 
BADEMLİ ERİK KURUSU HOŞAFI | 
  | 
maxi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.08.2010 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54858 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2010 
2,497 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kuru erikleri su ile tencereye koyup orta ateşe sürünüz. Kaynayıp piştikten ve rengini verdikten sonra indirip süzünüz, soğuyunca süzülen suyu yeterince tozşeker ile karıştırıp süzerek bir kâseye geçiriniz. Sonra erikleri soğuk suda yıkayarak içine atınız. Erikler şişince şekeri konur. İki taşım sonra indirip soğutulduktan sonra kâseye koymalı ve üzerine taze ya da kabukları alınmış kuru badem konmalıdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |