Malzemeler:
 
1 adet UNO 2 katlı kakaolu pastaban,
 
400 ml. çikoltalı dondurma,
 
1 su bardağı hazır çikolata sos
 
 
Şurup için:
 
1 su bardağı su,
 
yarım su bardağı toz şeker,
 
1 yemek kaşığı nescafe.
 
Şurup hazırlanışı: Suyu ve sekeri kaynattıktan sonra nescafeyi ekleyin.
 
 
Karamelize badem için:
 
200 g (haşlanmış, kabukları soyulmuş) badem,
 
1 su bardağı toz şeker,
 
2 çorba kaşığı su.
 
Karamelize badem yapılışı: Bademlerin rengi kahverengi olana kadar toz şeker ve su ile kavurun.
 
 
Hazırlanışı:
 
Pastabanınızın tüm katlarını şurupla ıslattıktan sonra iki katın arasına çikolatalı dondurmayı yayın. Daha sonra üzerine bademleri koyun. Diğer katı da kapattıktan sonra pastanızın üzerine çikolatalı sosu dökün. 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapmanız tavsiye edilir.
  
 |