1 yemek kaşığı
 
1 su bardağı süt 
 
yarım paket vanilya
 
20 gr. un
 
Yarım portakal kabuğunun rendesi
 
100 gr. irmik
 
2 adet yumurta
 
70 gr. badem
 
kızarma yağı
 
tuz
 
 
Sütü, vanilya, biraz tuz ve portakal kabuğu rendesi ile kaynatın, irmiği süte katın, pürüzsüz bir karışım elde edin. Karışımı miksere alın içine 1 yumurta kırın iyice hamur haline gelene kadar karıştırın, bu karışımı hamur sıkma torbasına koyup yağlanmış kağı üzerinde çubuklar halinde sıkın, çubukların kuruması için 1 saat bekletin. Kalan yumurtayı çırpın, bademleri ince kıyın, kurumuş badem çubuklarını önce yumurtaya sonra bademe bulayarak kızgın yağda kızartın.
  
 |