4 adet Banvit Kırmızı Dana Bonfile
100 gr ekmek kırığı (bayat)
2 çorba kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş)
75 gr badem (soyulmuş, hafif kavrulmuş, ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tane karabiber (dövülmüş)
1 çorba kaşığı un
2 adet yumurta (hafif çırpılmış)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
300 ml krema (çırpılmış)
60 ml limon suyu
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı su
Ekmek kırığı, limon kabuğu, badem ve tane karabiberi harmanlayın.
Etleri sırasıyla, un, yumurta ve ekmek kırığı karışımına bulayın.
Yağı kızdırın. Etlerin her iki yüzünü altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağını süzün ve sıcak tutun.
Krema, limon suyu, hardal, tozşeker, mısır unu ve suyu iyice karıştırın. Karıştırarak, hızlı ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Ateşi kısın ve sos hafif koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 1-2 dak. daha ısıtın.
Etlerin üzerine krema gezdirerek servis yapın.
|