| 
 
| 
 
 
 | 
 
Badem Kremalı Armutlu Pasta | 
 
  | 
yirmialtı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.04.2016 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116439 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2016 
1,419 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 adet armut
 
220 gr un
 
55 gr şeker
 
170 gr soğuk margarin
 
6 yemek kaşığı soğuk su
 
1 çay kaşığı vanilya özü
 
1 çay kaşığı badem özü
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı şeker
 
55 gr şeker
 
55 gr esmer şeker
 
2 yemek kaşığı elma sirkesi
 
1 çay kaşığı vanilya özü (armut içi için)
 
1 çay kaşığı badem özü (armut içi için)
 
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
2 yemek kaşığı dövülmüş badem
 
1 çay kaşığı tarçın
 
Bademli Krema;
 
230 ml krema
 
2 yemek kaşığı şeker
 
2 çay kaşığı badem özü
 
 
Hamuru için, mutfak robotunda unu, şekeri ve tuzu bir kaç defa çekin.
 
Küp doğranmış soğuk yağı, suyu, vanilya özünü, badem özünü 1 dakika kadar karıştırın.
 
Hamuru tezgaha alıp disk haline getirdikten sonra folyo ile sarıp buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.
 
Armut içi için, öncelikle fırınınızı 200 dereceye getirin.
 
Yuvarlak bir pasta kalıbını yağlayıp kenara alın.
 
Armutları doğrayıp büyük bir kasede bütün malzemeyi karıştırın.
 
Hamuru buzdolabından alın ve unlu bir tezgah üzerinde oklava ile hamurunuzu açın.
 
Pasta kalıbınıza yanlarından biraz sarkacak şekilde yerleştirin.
 
Armutlu harcı hamurun üzerine koyup sarkan kenarları tepesinde rustik bir şekilde toplayın.
 
1 yumurtayı 1 kaşık su ile çırpıp hamurun üzerine sürün.
 
Kenarlarına 1 kaşık toz şeker serpip 50 dakika fırında pişirin.
 
Fırından çıkartıp bir kaç saat ılınmasını bekleyin.
 
Bademli krema için, soğuk kremayı çırpıp biraz katı kıvama getirdikten sonra, şekeri ve badem özünü içine katın ve servis ediceğiniz zamana kadar buzdolabında tutun.
 
Armutlu pasta üzerine kavrulmuş file badem ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Badem Kremalı Armutlu Pasta Tarifleri Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |