100 gr iç badem
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet domates
2 dilim tost ekmeği
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta
1/2 su bardağı galeta unu
Biraz un
20 gr LUNA (1 tepeleme çorba kaşığı)
Bademin iç kabuklarını soyup bıçakla ince kıyın. Soğanı rendeleyin. Sarımsağı dövün. Domatesi soyup çekirdeklerini çıkarıp küp doğrayın. Ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırıp robotta çekin. Soğan, salça, sarımsak,ekmek içi, domates, maydanoz, yumurta, galeta unu ve bademi karıştırın. Altı eşit parçaya ayırıp köfteler yapın. Luna'yı tavada kızdırın. Köfteleri hafifçe una bulayın, iki yüzünü de kızartın.
Not: Fıstık, badem gibi kuruyemişleri yemeklerde kullanmadan önce tuzla kavrulmamış olmalarına dikkat edin. İnce iç kabuklarım soymak için sıcak su içinde yarım saat bekletin, şişip yumuşayan kabukları ayıkladıktan sonra tarifte belirtildiği şekilde kullanın. Semizotu salatası hazırlamak için yıkandıktan sonra suyu iyice süzülmüş semizotunu, normal salata sosu ile servis yapabileceğiniz gibi; zeytinyağı, sarımsak, tuz ve kıyılmış dereotunu yoğurt ile karıştırarak değişik bir sos hazırlayabilirsiniz. Badem Köftesinin etkileyici koyu sarı bir renk almasını isterseniz, harcına bir tutam safran katabilirsiniz.
|