1 su bardağı toz badem
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
3 adet yumurta
 
1 çay badağı sıvıyağ
 
1,5 su bardağı un
 
Şerbet için:
 
2 su bardağı toz şeker
 
2,5 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır. Yumurta, şeker karıştırılır. Üzerine diğer malzemeler katılır. Çok cıvık olmayan, şekil alabilen bir hamur olmalıdır. Hamur krema pompasına doldurulur. Yağlanmış tepsiye ceviz kadar sıkılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca şerbet gezdirilir.
  
 |