300 g tuzlu morina balığı (bacalhau), önceden tuzu giderilmiş
3 adet orta boy patates
1 adet büyük soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
Siyah zeytin (servis için)
Tuz
Karabiber
Tuzunu gidermek için morina balığını 24 saat önceden suya koyup birkaç kez suyunu değiştirin.
Patatesleri kibrit çöpü şeklinde doğrayın ve kızartın. Fazla yağını süzdürün.
Soğanı ince dilimleyip zeytinyağında hafifçe kavurun.
Morina balığını ufalayarak soğanla birlikte soteleyin.
Patatesleri ekleyin, hafifçe karıştırın.
Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın, tencereye ekleyip kısık ateşte yavaşça karıştırarak pişirin.
Maydanoz serpiştirin, siyah zeytinlerle süsleyerek sıcak servis yapın.

|