|
|
Babil |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc122
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2005
3,344 defa indirildi / yazdırıldı
|
(2003 ABD İşgalinde Yurtları İçin Ölen Irak'lıların Anısına)
125 gr. Tereyağı
125 gr. Margarin
2 Adet yumurta
3 Su bardağı un
1 Çay kaşığı sirke
Yarım su bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı tuz
2 Su bardağı ince dövülmüş ceviz içi
Şerbeti İçin:
2,5 Su bardağı toz şeker
3 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı limon suyu
# Öncelikle su, şeker kaynatılıp kıvam almaya başlayınca limon suyu eklenerek şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır.
# Diğer taraftan hamur yoğurma kabına kırılmış yumurtalar, yoğurt, sirke, tuz ve yedirerek un konur.
# Hamurun özleşmesi için bir süre yoğrulur, yarım saat kadar üzeri kapalı dinlendirilir.
# Dinlenen hamur 12 eşit parçaya bölünür ve pazı yapılır.
# Her pazı açılabilecek en ince şekilde açılır. Açılan yufkalar, kibrit kutusunun geniş tarafı kadar kalınlıkta şerit şeklinde kesilir.
# 5 adet şerit üst üste konur ve enine kare olacak şekilde tekrar kesilir. (üst üste duran 5 adet kare yufka elde edilir.)
# Kare şeklinde kesilmiş 5 adet yufka alınır, ortasına 1 tatlı kaşığı ceviz içi konur. Kareler köşeden köşeye üçgen şeklinde katlanır, kenarlarına parmak ucuyla bastırılır. Kalan 11 pazı da aynı şekilde hazırlanır.
# Tereyağı ve margarin birlikte eritilir. Eritilmiş mevcut yağ ile önce tepsi yağlanır.
# Yağlanan tepsiye babiller, birincinin üçgen kısmı ikincinin kalın kısmının altında kalacak şekilde üst üste dizilir, birbirlerine yapışmaması için üçgen kısımları mevcut yağ ile yağlanırsa daha iyi olur.
# Dizme işlemi bittikten sonra kalan yağ, bütün babillerin üzerine gezdirilir.
# Hazırlanan tatlı önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırına verilir.
# Üzeri kızarana kadar pişirilir. (yaklaşık 20 dakika)
# Fırından çıkan çok sıcak babilin üzerine soğutulmuş şerbet gezdirilir.
# Tatlı en az 2 saat dinlendirildikten sonra servise sunulur.
Not: Tatlının hamurunu açarken, buğday nişastası kullanılması tavsiye edilir. Şekil vermeden önce fazla nişastalar silkelenmelidir.
Bu tarif (Mütevazı Lezzetler ikramlar Sayfa: 312) Sevgiler
ML® Babil için tıklayın
|
|
Babil Tarifleri Ekmek Tatlısı Tarifleri
|
|