| 
 
| 
 
 
 | 
 
Babil | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc122 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2005 
3,530 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
(2003 ABD İşgalinde Yurtları İçin Ölen Irak'lıların Anısına)
 
 
125 gr. Tereyağı
 
125 gr. Margarin
 
2 Adet yumurta
 
3 Su bardağı un
 
1 Çay kaşığı sirke
 
Yarım su bardağı yoğurt
 
1 Çay kaşığı tuz
 
2 Su bardağı ince dövülmüş ceviz içi
 
Şerbeti İçin:
 
2,5 Su bardağı toz şeker
 
3 Su bardağı su
 
1 Çorba kaşığı limon suyu
 
 
# Öncelikle su, şeker kaynatılıp kıvam almaya başlayınca limon suyu eklenerek şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır.
 
# Diğer taraftan hamur yoğurma kabına kırılmış yumurtalar, yoğurt, sirke, tuz ve yedirerek un konur.
 
# Hamurun özleşmesi için bir süre yoğrulur, yarım saat kadar üzeri kapalı dinlendirilir.
 
# Dinlenen hamur 12 eşit parçaya bölünür ve pazı yapılır.
 
# Her pazı açılabilecek en ince şekilde açılır. Açılan yufkalar, kibrit kutusunun geniş tarafı kadar kalınlıkta şerit şeklinde kesilir.
 
# 5 adet şerit üst üste konur ve enine kare olacak şekilde tekrar kesilir. (üst üste duran 5 adet kare yufka elde edilir.)
 
# Kare şeklinde kesilmiş 5 adet yufka alınır, ortasına 1 tatlı kaşığı ceviz içi konur. Kareler köşeden köşeye üçgen şeklinde katlanır, kenarlarına parmak ucuyla bastırılır. Kalan 11 pazı da aynı şekilde hazırlanır.
 
# Tereyağı ve margarin birlikte eritilir. Eritilmiş mevcut yağ ile önce tepsi yağlanır.
 
# Yağlanan tepsiye babiller, birincinin üçgen kısmı ikincinin kalın kısmının altında kalacak şekilde üst üste dizilir, birbirlerine yapışmaması için üçgen kısımları mevcut yağ ile yağlanırsa daha iyi olur.
 
# Dizme işlemi bittikten sonra kalan yağ, bütün babillerin üzerine gezdirilir.
 
# Hazırlanan tatlı önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırına verilir.
 
# Üzeri kızarana kadar pişirilir. (yaklaşık 20 dakika)
 
# Fırından çıkan çok sıcak babilin üzerine soğutulmuş şerbet gezdirilir.
 
# Tatlı en az 2 saat dinlendirildikten sonra servise sunulur.
 
 
Not: Tatlının hamurunu açarken, buğday nişastası kullanılması tavsiye edilir. Şekil vermeden önce fazla nişastalar silkelenmelidir.
 
 
Bu tarif (Mütevazı Lezzetler ikramlar Sayfa: 312) Sevgiler
 
 
 ML® Babil için tıklayın
 
 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Babil Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |