1 çay bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı nohut
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
7 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı un
Akşamdan ayrı ayrı olarak buğday, yeşil mercimek, kırmızı mercimek ve nohut yıkanır ve ayrı ayrı olarak ıslatılır. Ertesi gün yumuşayana kadar haşlanır. Soğan çok ince kıyılır, tencereye atılır, tereyağı katılır ve soğan pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine eleyerek un ilave edilir. Bir kaç dakika kavurduktan sonra tavuk suyu konur. Karıştırarak bir taşım pişirilir. Sonra haşlanmış ve suyu süzülmüş mercimekler, nohut ve buğday katılır, tuz serpilir. Bir taşım kaynatılır.
|