| 
 | 
| Ayvalı Yahni (İskilip Çorum) | 
|  | sote Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.08.2015
 Mesajlar: 29
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc112330 Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2015
 2,668 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Türkan Teksoy
 
 250 gr kuşbaşı et
 1 adet soğan
 1 kg ayva
 1 çay bardağı pekmez
 1 tutam tuz
 1 yemek kaşığı tereyağı
 
 Kuşbaşı etler soğan ile birlikte tereyağında kavrulur, üzerine etlerin üstünü örtünceye kadar su ilave edilir. Etler pişinceye kadar kaynatılır. Kabukları soyulmadan ayıklanmış ve doğranmış ayvalar karışımın içine atılır. Bir çay bardağı kadar pekmez ilave edilerek ayvalar pişinceye kadar kaynatılır. Tuz ilave edilerek ocaktan indirilip sıcak servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |