|
|
AYVALI VE ŞEVKET-İ BOSTANLI KUZU TARAKLIK |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc49720
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2010
3,623 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
Malzemeler:
½ adet ayva dilimi
1 adet 2 kemikli kuzu pirzola (150 gr)
100 gr şevket-i bostan
1 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
2 dal taze kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet ufak boy kuru soğan (ince doğranmış).
Şevket-i Bostanın Terbiyesi:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı tuz.
(Tüm malzeme çırpılır. Kaynayan şevket-i bostan terbiye edilir.)
Hazırlanışı:
Pirzolalar temizlenir. Tuz ve biber serpilir. Tavada zeytinyağı kızdırılır, Pirzolaların her iki tarafı da kızartılır. Ayva dilimleri ilave edilerek üzerine pekmez gezdirilir, hepsi birlikte karıştırılır. ½ su bardağı su ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Pirzola ve ayvalar fırın tepsisine alınır. Yaklaşık 170 derecede 25 dakika kadar bekletilir. Şevket-i bostan ayıklanır. Yıkanır ve eşit parçalara bölünür. Tavada tereyağı eritilir. Soğan sarımsak ve şevket-i bostan birlikte sotelenir. 3 – 4 dakika kavrulduktan sonra 1 su bardağı su ilave edilir, ağır ateşte pişmeye bırakılır. Şevket-i bostan pişmeye yakın terbiyesi yedirilir. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Pişen pirzolalar ve ayva dilimleri servis tabağına alınır, yanına garnitür olarak şevket-i bostan konulur. Tavada pirzola ve ayvanın suyu yarım kaşık tereyağı ile kaynatılır. Kaynayan sos pirzola ve ayvanın üzerine gezdirilir.
|
|
AYVALI VE ŞEVKET-İ BOSTANLI KUZU TARAKLIK Tarifleri Bonfile Tarifleri
|
|