| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ayvalı Üzüm Kompostosu | 
 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75645 
Gönderme Tarihi: 11.May.2012 
3,135 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
350 gr. ayva (1 adet)
 
1 çay bardağı kuru üzüm
 
2 lt. su (8 su bardağı)
 
500 gr. tozşeker (2 su bardağı)
 
 
Ayvayı soyup, ikiye bölün ve çekirdek yataklarını temizleyin. 1 cm.'lik küpler halinde doğrayın. Üzümleri yıkayıp süzdürün.
 
Suyu bir tencereye koyun. İçine ayvaları ekleyip bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp üzümleri katarak ayvaların yumuşaması için 10 dakika pişirin.
 
Şekeri ekleyip karıştırın. 5 dakika kaynattıktan sonra tencereyi ateşten indirin. Soğuyunca biraz buzdolabında bekleterek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ayvalı Üzüm Kompostosu Tarifleri Komposto Tarifleri
 | 
 
 
 
 |