|
|
Ayvalı sufle |
|
Tamer Karadogan
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2007
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc15355
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007
2,533 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik
Gerekli malzeme:
2 orta boy ayva
3 yumurta
4 yemek kaşığı tozşeker
50 gr margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
vanilya
Süte vanilyayı ekleyip karıştırarak kaynatın. Ayrı bir kapta margarini eritip unu ilave edin ve unun topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırın. Sütü una yavaş yavaş ekleyip karıştırın ve tencereyi ateşten alıp soğutun. Yumurtaların sarılarını karışıma birer birer ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını şekerle kar haline gelinceye kadar çırpın ve karışıma ekleyin. Dört sufle kabını yağlayıp hamuru kaplara paylaştırın. Ayvaların kabuklarını soyup dilimleyin ve hamurların üzerine dizin, önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Suflelerin üzerine pudra şekeri serpip sıcak olarak servis yapın.
|
|
Ayvalı sufle Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|