Su 1 l
Toz şeker 1 su bardağı
Tarçın 1 adet
Karanfil 3 adet
Ayva 3 adet
Süt 3 su bardağı
Nişasta 2 yemek kaşığı
Un 2 yemek kaşığı
Toz şeker 1,5 su bardağı
Tereyağı 1 yemek kaşığı
İlk olarak ayvaları soyup ortalarındaki çekirdekleri çıkararak dört parçaya bölün.
Bir tencereye su, toz şeker, tarçın ve karanfili ekleyip ayvalar iyice yumuşayana dek kaynatın.
Ardından ayvaları bir kasenin içerisinde iyice ezin.
Muhallebi için bir tencerenin içerisine tereyağ hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
Ardından ocağa alıp kaynayana dek karıştırın.
Kıvam alıp yoğunlaşınca içerisine tereyağını ekleyip karıştırarak ocaktan alın.
Servis kabının içerisine önce ayva püresi ardından muhallebiyi ekleyip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
|