| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ayvalı Mantar Yahnisi | 
 
  | 
ciğercan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.03.2015 
Mesajlar: 29 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106388 
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2015 
2,528 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
THY Skylife
 
 
500 gram dinlendirilmiş kuzu şiş
 
2 adet kuşbaşı doğranmış ayva
 
8 adet bütün arpacık soğanı
 
2 diş dövülmüş sarımsak
 
6 kültür, 4 istiridye, 4 kestane mantarı
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 adet çubuk tarçın ve karanfil
 
½  çay kaşığı biberiye ve taze kekik
 
1 adet defne yaprağı
 
Tuz ve karabiber
 
 
Tencereye biraz yağ koyup arpacık soğanlarını ve sarımsağı soteleyin. Karabiber ve defne yaprağı ekleyip sotelemeye devam edin. Soğanlar pembeleşince ayvayı ekleyin. Diğer tarafta kuzu şişleri ızgaraya koyun. Ayvalar rengini alınca iri doğranmış mantarları ilave edin, tarçın ve karanfil ekleyin. Izgarada pişirdiğiniz kuzu şişleri de içine atın. Çok az su ekleyip pişirmeye bırakın. Pişmelerine yakın diğer baharatları ekleyin. Son olarak etleri pişme suyundan alın; yoğurt ile karıştırıp yahniye tekrar ilave edin. Kaynama noktasına gelir gelmez ocaktan alıp servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ayvalı Mantar Yahnisi Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |