| 
 
 
 | 
Ayvalı Kuzu Pirzola Bastı | 
  | 
ferit yaylalı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.05.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Gümüşhane | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133971 
Gönderme Tarihi: 09.May.2018 
676 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet kuzu pirzola
 
1 çay kaşığı kekik
 
2 adet orta boy ayva
 
1 yemek kaşığı un
 
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
2 adet orta boy ve kabuğu soyulmuş domates
 
20 gr margarin
 
1 tutam karabiber
 
Tuz
 
Su
 
 
Tavaya sıvı yağ konur ve kızdırılır pirzolalar tuz, karabiber ve una batırılarak bu tavada kızartılır. Ayrı bir tavada margarin eritilir ince kıyılmış kuru soğan ilave edilip kavrulur, küp doğranmış ve kabuğu soyulmuş domatesler ve tuz konularak pişirilir. etler fırın tepsisine dizilir ve üzerine hazırlamış olduğumuz sos dökülerek 180 derece fırında 10 dk pişirilir ve servis etmeden önce tabağın kenarlarına ince dilimlenmiş ayva dizilerek sunulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |