3 yemek kaşığı margarin
 
2 su bardağı Calrose pirinci
 
2 adet ayva
 
2 su bardağı et suyu
 
1 yemek kaşıgı dolma fıstığı
 
1 yemek kaşığı dolma üzümü
 
2 adet kesme şeker
 
1 çay kaşığı safran
 
Yarım limon suyu
 
Yeteri kadar tuz
 
Yarım çay kaşığı tarçın
 
 
Pirinçleri ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın. Margarini tencerede eritin. Ayvaları atıp 5 dakika kavurun.
Pirinçleri yıkayıp süzün. Fıstıklarla beraber ayvalara katın. 5 dakika kadar kavurun. Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu ilave edin. Üzümleri yıkayıp ekleyin. 
Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp, pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Biraz demlendikten sonra sıcak olarak servise sunun.
  
 |