| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ayvalı Etli Pilav | 
 
  | 
yeşil pasaport 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.11.2011 
Mesajlar: 25 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70228 
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2011 
2,723 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
300 gr dana eti
 
400 gr pirinç
 
1 ayva
 
3 havuç
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
2 kuru soğan
 
 
Havucu soyun ve halka halka doğrayın. Sıvı yağı bir tencerede kızdırdıktan sonra eti ekleyip kavurun. Et suyunu çekince havucu koyup kavurmaya devam edin. Havuç yumuşamaya başlayınca 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz ve kimyon ilave edin. Ayvayı soyup dörde böldükten sonra çekirdeklerini çıkarın, etlere ilave edip yaklaşık 15 dakika haşlayın. Sonra ayvaları tencereden alın pirinci ilave edin. Ağzını kapatın ve pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavın altını kapatın, ayvaları ekleyin ve ağzı kapalı olarak dinlendirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ayvalı Etli Pilav Tarifleri Balıklı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |