|
|
Ayvalı Çikolatalı Pasta |
|
muhakeme
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2013
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc94047
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2013
1,997 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet büyük ayva
3 yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı pudra şekeri
150 gram çikolata
150 gram margarin
1 su bardağı un
1 paket kabartmaz tozu
6 yemek kaşığı toz fındık
Üzeri için hazır çikolatalı sos
İlk olarak ayvanın kabuğunu soyup, çekirdeklerini ve çekirdek yataklarını çıkartalım ve ince ince dilimleyelim.
Dilimleri kalın tabanlı bir tencereye koyup, üstüne 3 yemek kaşığı toz şekeri serpelim ve bir kenarından yarım çay bardağı ılık su akıtıp ocağa koyalım.
Kısık ateşte ayvalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim.
Hatta şeker hafif karamelleşene kadar tutarsanız daha lezzetli oluyor.
Ayvalar pişerken kek hamurunu hazırlayalım.
Bunun için ilk olarak, çikolatayı ben mari usulü eritelim ve tamamen erdikten sonra içine küçük parçalara kestiğimiz margarini koyalım.
sana yağı eriyene kadar sıcak suyun içinde tutmaya devam edelim.
Çikolatalı karışım ılıyana kadar biz başka bir kapta yumurta ile pudra şekerini iyice çırpalım.
Kabartma tozu ve unu bu karışıma eleyerek ilave edelim.
Çikolatalı karışımı ve toz fındığı da ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım.
Hamuru yağlı kağıt serdiğimiz 23 cmlik baton kalıba dökelim ve 160C de 45-50 dakika kadar (ortasına batıracağımız kürdan temiz çıkana kadar) pişirelim.
Keki tel ızagara üzerinde soğutalım.
Kek soğurken, çikolatalı sosu ambalajında belirtildiği gibi hazırlayalım.
Keki ortadan ikiye kesip çikolatalı sostan bir miktar ilk kata sürelim.
Ayva dilimlerini dizip bir miktar daha sos dökelim.
Diğer kek katını üzerine kapatalım ve kalan sosu kekin üzerine gelişigüzel dökelim.
Dilimleyerek servis yapalım.
|
|
Ayvalı Çikolatalı Pasta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
|
|