| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Ayva Yahnisi (Bayburt) Tarifleri Artvin Yemekleri
| 
 |  
| Ayva Yahnisi (Bayburt) |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc44006 Gönderme Tarihi: 11.Tem.2020
 2,584 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 4 adet ayva
 250 gr. kuşbaşı et
 1 adet kuru soğan
 150 gr. kuru üzüm
 1 yemek kaşığı tereyağı
 100 gr. toz şeker
 500 ml. sıcak su
 
 Yemeklik doğranmış soğanlar tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur.
 Et, küp doğranmış ayvalar ve kuru üzümler eklenip kavurma işlemine devam edilir.
 Sıcak su eklenir ve hafif karıştırılır.
 Su kaynadıktan sonra şeker katılır.
 Şekerle birlikte çok az miktarda tuz da eklenir.
 Ayvalar şekeri iyice çekinceye kadar pişirilir.
 Kısa bir süre dinlendirilip sıcak olarak servise sunulur.
 
 Not: Şeker ayvalar yumuşadıktan sonra atılmalıdır. Aksi takdirde ayvalar sert kalabilir.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |