Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Reçeller Marmelatlar > Ayva Reçeli (28 adet - 8,766,504 defa bakıldı)

Ayva Reçeli


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Marmelat Tarifleri
Reçel Tarifleri
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ayva Reçeli

Gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc167650
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2022
288 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kilogram ayva
4 su bardağı su
1 kg ve 1 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
7-8 adet tane karanfil

Öncelikle ayvaları güzelce yıkayın.
Çekirdekleri çıkartılır ve kaynatırken içine eklemek üzere bir kenara bırakın.
Ayvalar arzu ettiğiniz biçimde doğrayın.
Üzerine yarısı kadar su ilave edin ve kaynatın.
Ayırdığınız çekirdekleri de tencereye bırakın.
Ayva tatlınızı en kısık ateşte ağır ağır pişmeye bırakın. Piştikçe çekirdekler ona kırmızı rengini verecek ve yoğunlaşmasını sağlayacaktır.
Yavaş yavaş kırmızı rengini alınca ocaktan alıp dinlendirin.
Eğer konserve yapmak istiyorsanız sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapayın ve hava almamasına dikkat edin.



Ayva Reçeli

Gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc169510
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2023
230 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

1 kg ayıklanmış ayva (küçük küpler şeklinde doğranmış)
4 çay bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker

Ayvaları bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kaynatın.
Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı kaynayan ayvaların üzerine dökün, yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alın ve arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun.
Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.



Ayva Reçeli

Gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc170297
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2023
261 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet rota boy ayva
2 su bardağı toz şeker
1/5 su bardağı su
1 yemek kaşığı kadar limon suyu
2 adet karanfil

Bir tencerenin içine ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın.
Küp küp parçalara bölerek tencereye koyun.
Üzerine toz şeker, su, karanfil ve limon suyunu ilave edin.
Kaynatmaya bırakın.
O sırada ara ara karıştırın.
20 dakika sonra ocaktan alın.



Ayva Reçeli

Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171628
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2023
137 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet ayva
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Limon suyu
İsteğe göre 4 adet karanfil

Önce ayvaları bir kaba koyup güzelce yıkayalım. Daha sonra soyarak dilimleyelim. Çıkaracağımız çekirdekleri ayrı bir kaseye alalım, atmayalım. Dilimlenmiş ayvaları bir kabın içine alarak üzerine şeker ekleyelim. 2 saat kadar bekleyelim. Tencerenin içine ayvaları atıp suyu dökelim. Ocağın altını orta derecede açalım. Ayvanın çekirdeklerini de tencereye ekleyelim. 1-2 saat kaynattıktan sonra koyu reçel kıvama geldiğinde ocağın altını söndürelim.


Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 4.12.2023


Ayva Reçeli

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 524
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc175590
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2023
605 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet orta boy ayva
3 su bardağı toz şeker
3 adet karanfil
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Ayvanın kabukları soyulur, tavla zarı büyüklüğünde doğranır, çekirdekleri ayrılır.
Bir tencereye su ve şeker konur, biraz karıştırılıp, doğranmış ayvalar, çekirdekleri ve karanfiller atılır.
Ateşe oturtulur, kaynamaya başlayınca altı çok kısılır, ağır ağır kaynamaya bırakılır.
Kıvama gelince limon suyu eklenir, 10 dakika daha kaynatılır, ateş kapatılır.
Ayvanın çekirdekleri ve karanfiller çıkarılıp atılır.
Ilık reçel, kavanozlara konur, kapağı kapatılarak ters çevrilir.
Soğuduktan sonra serin bir yerde saklanır.

Not: Uzun süreli ve yavaş kaynatmak, çekirdeklerin renk vermesine, ayva reçelinin renginin daha güzel olmasına sebep olur.



Ayva Reçeli

Gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc176315
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2024
237 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg ayva
1 kg şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 adet kabuk tarçın
3 adet karanfil
1 tatlı kaşığı tereyağı

Ayvaları iyice yıkayın ve küp küp doğrayın.
Ayvaların çekirdeklerini çöpe atmayın; ayrı bir kapta bekletin.
Ayva küplerini bir tencereye boşaltın ve üzerini kaplayacak kadar su ekleyin.
Ayvaları pamuk gibi oluncaya kadar kaynatın. Sonrasında üzerine şekeri, ayva çekirdeklerini ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu ekleyin.
Ayvalar kıvam almaya başladığında, içerisine karanfil ve kabuk tarçını ilave edin. Bir süre daha kaynadıktan sonra ayva reçelinizin kıvam aldığını gözlemleyeceksiniz.

Not: Ayva çekirdekleri, reçele güzel bir renk verir. Ancak reçel piştikten sonra ayva çekirdeklerini kavanozlara almanıza gerek yok. Eğer reçelinizin güzel bir renk kazanmasını istiyorsanız, ayva çekirdeklerini saklayabilir ve çöpe atmaktan kaçınabilirsiniz.



Ayva Reçeli

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3328
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc181034
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2024
57 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 kg ayva
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
5-6 adet karanfil (isteğe bağlı)
Ayva çekirdekleri (reçele doğal renk vermesi için)

Ayvaları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.
Soyduğunuz ayvaları önce ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve çekirdekleri bir kenarda saklayın.
Ayvaları küp küp veya dilim dilim doğrayarak kararmaması için limonlu suyun içine bırakın.
Büyük bir tencereye suyu ekleyin ve üzerine toz şekeri ilave ederek orta ateşte kaynamaya bırakın.
Şeker tamamen eridiğinde tencereye doğradığınız ayvaları ve ayva çekirdeklerini ekleyin.
Tencerenizi orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısarak yaklaşık 45-60 dakika kadar reçelinizi pişirin.
Ayvalar yumuşadığında ve şerbet kıvam almaya başladığında reçeliniz pişmiş demektir.
Reçelin pişmesine yakın limon suyunu ekleyin.
Limon suyu, hem reçelin rengini korur hem de şekerlenmesini önler.
İsteğe bağlı olarak karanfil de ekleyebilirsiniz; bu, reçelinize hoş bir aroma katacaktır.
Reçelin kıvamını kontrol etmek için bir tabağa birkaç damla şerbet damlatın.
Şerbet dağılmadan yoğun bir şekilde kalıyorsa reçeliniz hazır demektir.
Reçeliniz piştikten sonra ocaktan alın ve 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Daha sonra temiz ve kuru cam kavanozlara sıcak halde doldurun.
Kavanozların kapağını sıkıca kapatıp ters çevirerek soğumaya bırakın.
Bu yöntem, reçelin uzun süre bozulmadan saklanmasını sağlar.
Kavanozlar tamamen soğuduktan sonra serin ve kuru bir yerde muhafaza edin.



Ayva Reçeli

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3328
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc181419
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2025
120 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg ayva
1 kg toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Ayva çekirdekleri (reçele renk vermesi için)
1-2 adet karanfil veya çubuk tarçın

Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Çekirdeklerini ayırın; bunları reçelinize doğal kırmızı renk vermesi için kullanabilirsiniz.
Doğradığınız ayvaları derin bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve suyu ilave edin. Ayva çekirdeklerini bir tülbent içine koyarak tencereye bırakın.
Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak yaklaşık 40-50 dakika pişirin. Ayvalar yumuşayıp reçel kıvam alana kadar karıştırarak kontrol edin.
Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu ekleyin. Bu adım reçelin şekerlenmesini önler ve parlak bir kıvam sağlar.
Tülbent içindeki çekirdekleri çıkarın. Reçelinizi henüz sıcakken temiz cam kavanozlara doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Kavanozları ters çevirip soğumaya bırakın.

Not: Ayva reçelinizin daha yoğun kırmızı bir renge sahip olmasını istiyorsanız, ayva çekirdeklerini mutlaka kullanın. Karanfil ya da tarçın ekleyerek reçelinize hoş bir aroma katabilirsiniz. Reçelinizin kıvamını kontrol etmek için bir damlasını soğuk bir tabağa koyarak katılaşma derecesine bakabilirsiniz.







Ayva Reçeli Tarifleri Reçeller Marmelatlar



(28 adet Ayva Reçeli 8,766,504 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası