Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Marmelat Tarifleri > Ayva Reçeli (42 adet - 8,766,532 defa bakıldı)

Ayva Reçeli


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Marmelat Tarifleri
Reçel Tarifleri
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ayva Reçeli

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3328
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc181419
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2025
120 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg ayva
1 kg toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Ayva çekirdekleri (reçele renk vermesi için)
1-2 adet karanfil veya çubuk tarçın

Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Çekirdeklerini ayırın; bunları reçelinize doğal kırmızı renk vermesi için kullanabilirsiniz.
Doğradığınız ayvaları derin bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve suyu ilave edin. Ayva çekirdeklerini bir tülbent içine koyarak tencereye bırakın.
Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak yaklaşık 40-50 dakika pişirin. Ayvalar yumuşayıp reçel kıvam alana kadar karıştırarak kontrol edin.
Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu ekleyin. Bu adım reçelin şekerlenmesini önler ve parlak bir kıvam sağlar.
Tülbent içindeki çekirdekleri çıkarın. Reçelinizi henüz sıcakken temiz cam kavanozlara doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Kavanozları ters çevirip soğumaya bırakın.

Not: Ayva reçelinizin daha yoğun kırmızı bir renge sahip olmasını istiyorsanız, ayva çekirdeklerini mutlaka kullanın. Karanfil ya da tarçın ekleyerek reçelinize hoş bir aroma katabilirsiniz. Reçelinizin kıvamını kontrol etmek için bir damlasını soğuk bir tabağa koyarak katılaşma derecesine bakabilirsiniz.



Ayva Reçeli

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3328
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc181034
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2024
57 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 kg ayva
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
5-6 adet karanfil (isteğe bağlı)
Ayva çekirdekleri (reçele doğal renk vermesi için)

Ayvaları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.
Soyduğunuz ayvaları önce ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve çekirdekleri bir kenarda saklayın.
Ayvaları küp küp veya dilim dilim doğrayarak kararmaması için limonlu suyun içine bırakın.
Büyük bir tencereye suyu ekleyin ve üzerine toz şekeri ilave ederek orta ateşte kaynamaya bırakın.
Şeker tamamen eridiğinde tencereye doğradığınız ayvaları ve ayva çekirdeklerini ekleyin.
Tencerenizi orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısarak yaklaşık 45-60 dakika kadar reçelinizi pişirin.
Ayvalar yumuşadığında ve şerbet kıvam almaya başladığında reçeliniz pişmiş demektir.
Reçelin pişmesine yakın limon suyunu ekleyin.
Limon suyu, hem reçelin rengini korur hem de şekerlenmesini önler.
İsteğe bağlı olarak karanfil de ekleyebilirsiniz; bu, reçelinize hoş bir aroma katacaktır.
Reçelin kıvamını kontrol etmek için bir tabağa birkaç damla şerbet damlatın.
Şerbet dağılmadan yoğun bir şekilde kalıyorsa reçeliniz hazır demektir.
Reçeliniz piştikten sonra ocaktan alın ve 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Daha sonra temiz ve kuru cam kavanozlara sıcak halde doldurun.
Kavanozların kapağını sıkıca kapatıp ters çevirerek soğumaya bırakın.
Bu yöntem, reçelin uzun süre bozulmadan saklanmasını sağlar.
Kavanozlar tamamen soğuduktan sonra serin ve kuru bir yerde muhafaza edin.







Ayva Reçeli Tarifleri Marmelat Tarifleri



(42 adet Ayva Reçeli 8,766,532 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası