Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ayva Galyesi (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ayva Galyesi (Malatya)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171051
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2023
238 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya Valiliği

1 kg orta yağlı dana kuşbaşı
2 adet orta boy kuru soğan
1 büyük ayva
1 büyük ekşi elma
1 armut
2 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı tereyağı

Kuşbaşı olarak doğranmış orta yağlı eti, bir armudu yıkayıp, kabuklarını soyun küp şeklinde doğranmış soğan ile ocak ve kuşbaşı gibi doğrayın.
Pişmekte üzerinde pembeleşinceye kadar pişi-olan yemeğe ilave edin.
Et ve meyveler rin. Üzerine muhaşer ve salça koyun. pişince şeker veya pekmez ilave edin.
Kırmızı pul biber, tuz ve su ilave ede-Bir iki taşım kaynattıktan sonra ateşten rek pişirin.
Bir büyük ayva, bir elma ve alın. Ilık olarak servis yapın.

Not: Galye, Arapgir’de yapılan bu yemek, zaman içinde merkez ve diğer ilçelere de yayılmıştır. Galye, yağda kavrulan sonra suyu konularak pişirilen etli sebze veya meyve yemeklerine denir. Eskiden beri yapılan yemeklerdendir. Erik, kayısı, ayva gibi meyvelerin et ile pişirilmelerinden sonra baharat ilavesi ile üzerine pekmez veya şeker koyularak yapılan ve bu şekilde yenen yemeklerdir.







Ayva Galyesi (Malatya) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(1 adet Ayva Galyesi (Malatya) 224 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort