| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ayva Boranisi | 
 
  | 
yeşil göl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2016 
Mesajlar: 52 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120465 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2016 
1,639 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
400 gr kuşbaşı et
 
4 adet orta boy ayva (soyulup ince dilimlenmiş)
 
1 adet kuru soğan (soyulup yemeklik doğranmış)
 
4 su bardağı su
 
1 su bardağı pekmez
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
Tuz
 
 
Tereyağını tencereye koyup eritin. Yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar kavrulunca kuşbaşı etleri ilave edin. 25-30 dakika kavurun. Su, ince dilimlenmiş ayva, pekmez, salça, tozşeker, pul biber ve tuzu da ilave edip karıştırın. Kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Ayva boranisini servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ayva Boranisi Tarifleri Bamya Tarifleri
 | 
 
 
 
 |