3 muz
 
350 gram un
 
2 yumurta
 
5 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı vanilya esansı
 
2 su bardağı ayran
 
Kızartmak için:
 
Tereyağı
 
Üzeri için:
 
Petek balı
 
Pudra şekeri
 
Yoğurt
 
 
Muzları püre haline gelinceye kadar blenderdan geçirip geniş bir karıştırma kabına alın. Un, yumurtalar, eritip soğuttuğunuz tereyağı, vanilya esansı ve ayranı ilave edip bir mikser yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar çırpın.
 
Kızartmak için tereyağını bir tavada eritin. Tavaya kare bir kalıp yerleştirin ve kalıbın içine harçtan yarım kepçe kadar dökün. Hamurların her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
 
Üzerini petek balı ve çırpılmış yoğurt ile süsleyin. Pudra şekeri serpip ılık servis yapın.
 
 
 
  
 |