| 
 
 
 | 
Ayran Aşı | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39646 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2009 
3,344 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Nedim Atilla
 
 
MALZEMELER:
 
1 su bardağı aşurelik buğday
 
4 su bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı nohut
 
1 çorba kaşığı nane
 
1 çay kaşığı tuz
 
6 su bardağı su
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden önce bir süre ıslatın. Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |