https://www.sabah.com.tr
4 adet yufka
5 adet patlıcan
200 gram kıyma
2 adet soğan
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet sivribiber
2 adet domates
Tuz, karabiber ve pulbiber
Sos için:
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
Bir tutam tuz
Üzeri için:
2 adet yumurtanın sarısı
1 çay bardağı ayçekirdeği
Patlıcanları alacalı soyup, küp doğrayın ve acısının çıkması için 15 dakika tuzlu suda dinlendirin. Tuzlu sudan alıp yıkayın. Daha sonra iyice kurulayın. Ayrı bir yerde kıyılmış soğanı zeytinyağında pembeleşene dek soteleyin. Kıyma ekleyip sotelemeye devam edin. Dilimlenmiş biber ve patlıcan ekleyip karıştırın. Kabukları soyulup küp doğranmış domates ilave edip, tuz, karabiber ve pulbiberini ayarlayın. Sebzeler yumuşayana dek pişirin ve ocaktan alın. Sos malzemesini bir kaba alıp karıştırın. Yufkaları, porsiyonluk kalıplardan biraz daha büyük olacak şekilde kesin. Araları soslanmış 3 kat yufkayı, kalıpların kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. Ortalarına patlıcanlı harçtan pay edip, her bir kalıbın üzerine 1 kat yufka koyun ve kenarlardan sarkan kısımları ortada birleşecek şekilde düzgünce katlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Fırından alıp kalıplardan çıkarın. Ters çevirip, yeniden fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine ve yanlarına yumurta sarısı sürüp, ayçekirdeği serpin. Yeniden fırına verin ve kızarana dek pişirin.
|