3 su bardağı un
 
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
 
Bir tutam tuz
 
Bir tutam muskat rendesi
 
Yarım çay kaşığı tarçın
 
175 gram oda
 
sıcaklığında tereyağı
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
3 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı bal
 
1 çay kaşığı limon suyu
 
1 çay kaşığı vanilya ekstratı
 
Yarım su bardağı sour cream (1 su bardağı sıcak süte 1 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin ve kesilmesini sağlayın. Soğuduktan sonra 1 çorba kaşığı krem peynir katın ve karıştırın)
 
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı ayıklanmış ay çekirdeği
 
 
Un, kabartma tozu, tuz, rendelenmiş muskat ve tarçını derin bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı ve toz şekeri mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve çırparak karışıma yedirin. Bal, limon suyu ve vanilyayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Unlu karışımı ve hazırladığınız sour cream'i katıp, tüm malzemeyi iyice karıştırın. 1 su bardağı ay çekirdeğini ilave edip, tekrar karıştırdıktan sonra yağlanıp, unlanmış 22 cm çapındaki kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra üzerine kalan 3 çorba kaşığı ay çekirdeğini serpin ve dilimleyerek, servis yapın.
 
 
 
  
 |