Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Macar Yemekleri > AY ÇÖREĞİ (Macaristan) (1 adet - 62,903 defa bakıldı)

AY ÇÖREĞİ (Macaristan)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


AY ÇÖREĞİ (Macaristan)

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc59324
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2011
2,184 defa indirildi / yazdırıldı




30 gr (2 çorba kaşığı) maya
2 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı şeker
200 (1 su bardağı) süt
600 gr (5 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı tuz
300 gr (1+1/4 su bardağı) yağ (soğutulmuş)
2 yumurta (hafifçe çırpılmış)
üstleri için:
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)

Mayayı küçük bir kasede ufalayıp 1 tatlı kaşığı şeker ekleyerek çatalla püre haline getiriniz. 2 yada 3 yemek kaşığı süt katarak, süt ve mayayı maya eriyene kadar eziniz. Kâseyi sıcak ve hava cereyanı olmayan bir yerde 15-20 dakika mayalı karışım kabarıp şişerek köpüklü bir hale gelene kadar bekletiniz.
500 gr unu, 2 yemek kaşığı şekeri ve tuzu, ısıtılmış orta boy bir kâseye eleyiniz. 60 gr (4 çorba kaşığı) yağı bıçakla küçük parçalar halinde kesilmiş olarak kâseye ekleyip, parmak uçlarınızla, karışım, ufalanmış ekmeğe benzer bir görünüm alana kadar, yağı una yediriniz. Unlu karışımın ortasına bir çukur açarak mayalı karışım ile, kalan süt ve yumurtaları bu çukura yerleştiriniz. Parmaklarınız yada spatula yardımıyla, unu yavaş yavaş, ortasındaki sıvıya katınız. Hamur yumuşak ve yapışkan bir hal alana kadar karıştırmaya devam ediniz.
Hamurun üstüne biraz un serpip kâsenin üstünü temiz bir bezle örterek soğuması için, 1 saat kadar buzdolabında bekletiniz. 250 gr yağı 2 yağlı kâğıdın arasına yerleştiriniz. Yağı, merdane ile 20X15 sm boyunda, boyu eninden uzun bir dikdörtgen halinde açınız. Kağıdıyla birlikte buzdolabına yerleştiriniz.
Kalan unu fayansın yada mermer bir levhanın üstüne serpip hamuru unun üstüne yerleştiriniz. 10 dakika, fayansın üstündeki unun hepsi tükeninceye kadar, yoğurunuz. (Hamur esnek ve pürüzsüz bir hal almalıdır). Merdane ile 30X20 cm. boyutunda bir dikdörtgen halinde açınız. Buzdolabındaki yağı, kâğıtlarını aldıktan sonra hamurun ortasına yerleştiriniz. Hamurun dört kenarını, yağı tamamen örtecek biçimde içeriye doğru katlayınız. Sonra 40 sm boyunda bir şerit halinde uzunluğuna açınız. Hamurun altta ve üstte kalan üçte birlik kısımlarmı içeriye katlayınız. Katlanmış hamuru yağlı kâğıda sararak, soğuması için 10 dakika kadar buzdolabında bekletiniz. Hamuru açıp katlama işlemini, üç defa daha tekrarlayınız. (Her seferinde, hamuru 10 dakika kadar buzdolabında bekletmek gerekir). En son açılmasından sonra hamuru 1 saat kadar buzdolabında bırakınız. 3 fırın tepsisine soğuk su serpiniz.
Buzdolabındaki hamuru, unlanmış fayans yada mermerin üzerine alarak yarım santim kalınlığında bir kare halinde açınız. Sonra, kenarı 12 sm'lik kareler halinde ve bu kareleri de çaprazına üçgenler halinde kesiniz.
Ay çöreklerine şekil vermek için üçgenleri alttan başlayarak yuvarlayınız. Kenarların yapışması için üstlerine hafifçe çırpılmış yumurta sürünüz. Rulolara yarım ay şekli vererek hafifçe uçlarını birleştiriniz. Ay çöreklerini ıslak fırın tepsilerinin üstüne dizerek büyüklükleri iki katına çıkana kadar 20-30 dakika sıcak bir yerde bırakınız.
Fırınınızı yüksek sıcaklıkta (220°C) ısıtınız. Ay çöreklerinin hafifçe birleştirilmiş uçlarını ayırarak üstlerine, hamur fırçasıyla, çırpılmış yumurta sürünüz. 15 dakika, nar gibi kızarana kadar fırında pişiriniz.

Not: Bu çöreğin, ilk olarak, 1686'da Osmanlılar Budapeşte şehrini kuşattığı sırada yapılmış olduğu söylenir. Gece çalışmakta olan fırıncılar Osmanlıların surların arkasında tünel kazdıklarını duyarak alarm verirler. Osmanlıların yenilgiye uğramaları üzerine, Budapeşte fırıncılarına bu savaşın anısına, Osmanlı İmparatorluğunun sembolü olan yarım ay biçimindeki çörekleri yapma ayrıcalığı tanınır.






AY ÇÖREĞİ (Macaristan) Tarifleri Macar Yemekleri



(1 adet AY ÇÖREĞİ (Macaristan) 62,903 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort